Bedrijfsdiëtist

Het gezond houden van werknemers is van essentieel belang voor bedrijven. De gezondheid is bepalend voor onder meer de effectiviteit, productiviteit en geluk van werknemers. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat de gezondheid samenhangt met ziekte en verzuim. Het is dus niet verrassend dat hoe ongezonder werknemers leven, hoe vaker zij uitvallen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 70% van de Nederlanders te weinig kennis heeft over voeding. Hierdoor is het lastig om goede keuzes te maken.

Wij bieden voor bedrijven advies en coachingstrajecten, op zowel persoonlijk- als op groepsniveau. Dit kan met bijvoorbeeld een gezondheidscheck, een speeddate of workshops. Daarnaast wordt er bedrijfsgroenten en -fruit aangeboden.

Gezondheidscheck

Tijdens deze check wordt er naar de huidige leefstijl en lichamelijke gezondheid gekeken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Werknemers krijgen inzicht in hun eigen leefstijl en gezondheid en hoe zij dit kunnen verbeteren. Vooraf wordt er online een korte vragenlijst over de leefstijl verstuurd. Dit stimuleert de werknemer om over de huidige leefstijl en motivatie na te denken.
  • Tijdens een gesprek van ongeveer 15 minuten wordt de vragenlijst besproken en worden diverse lichamelijke metingen uitgevoerd, zoals het gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, metabole leeftijd en de bloeddruk.
  • U krijgt een indicatie over hoe gezond uw werknemers gemiddeld zijn en op welke wijze uw personeel gemotiveerd is om deze te verbeteren. U kunt gericht actie ondernemen om verzuim te voorkomen en kosten te besparen.

 

Speeddates leefstijlcoach

Tijdens de speeddates zal de leefstijlcoach/diëtist een dag of een aantal dagen in het bedrijf aanwezig zijn. De werknemers kunnen zich aanmelden voor een speeddate, waarbij zij voeding gerelateerde vragen kunnen stellen. Ook is er ruimte om andere onderdelen van de leefstijl bespreekbaar te maken.

Workshop

Tijdens een interactieve workshop wordt het belang van een gezonde leefstijl besproken, maar ook wat een gezonde leefstijl inhoud en hoe de eigen leefstijl te verbeteren is. Afhankelijk van de wensen van uw bedrijf, kan er in samenspraak ook voor een ander thema’s gekozen worden, zoals het thema “Zin en onzin van diëten” of “ Gezonde tussendoortjes”.

Workshop supermarkttour

Deze workshop zal plaatsvinden in een plaatselijke supermarkt. Tijdens de supermarkttour leren de werknemers in groepen van ongeveer 8 personen gezonde en bewuste keuzes te maken. Met diverse opdrachten worden de werknemers gestimuleerd om na te denken over hun koop- en eetgedrag.

Bedrijfsgroenten en -fruit

De bedrijfsgroenten en -fruit worden in samenwerking met Kees Kleijberg geleverd, de groenteman uit Wateringen. Kees Kleijberg staat voor groenten en fruit van hoogwaardige kwaliteit. Wekelijks wordt er diverse groenten en fruit op het bedrijf geleverd. De hoeveelheden en soorten groenten en fruit worden in overleg bepaald en kunnen naar wens wekelijks worden aangepast. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor bakjes met vers gesneden gemengd fruit á 100-120 gram.

Contactformulier

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of wilt u meer informatie ontvangen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

    Voorwaarden
    Ik ga akkoord met de privacyverklaring