Tarieven & Vergoedingen

Zorgverzekeraar

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten, waardoor 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de dieetadvisering geldt eerst het eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Naast de basisverzekering  kan er extra dieetbegeleiding vergoed worden via de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Er wordt wel altijd eerst aanspraak gemaakt op de 3 uur uit de basisverzekering en daarna uit de aanvullende verzekering. Bekijk hieronder de vergoedingen per aanvullende verzekering in 2019.

Ketenzorg

De voedingsadviezen bij Diabetes Mellitus type II, COPD en hart- en vaatziekten vallen onder de ketenzorg. Bij ketenzorg wordt de behandelingen een jaar lang vergoed. Deze kosten gaan ook niet eerst van het eigen risico af. Hiervoor is wel een verwijzing noodzakelijk en de behandelende huisarts moet aangesloten zijn bij de zorggroep Eerste Lijn (ZEL). Dit zijn de meeste huisartsen in het Westland. Om te weten of u recht heeft op vergoeding, kunt u contact opnemen met de huisarts of diëtist.

Tarieven

Heeft u geen recht (meer) op vergoeding van uw zorgverzekeraar? Dan geldt het vastgestelde tarief van €16,50 per kwartier. U zult na de consulten een factuur ontvangen.

Eerste consult: € 66,- tot € 99,00 (afhankelijk van de duur van het consult).
Vervolgconsult: Gebruikelijk €16,50 tot €33,00 (afhankelijk van de duur van het consult).
Huisbezoek: tarief wordt in overleg vastgesteld, afhankelijk van uw woonplaats.

Wanneer het eigen risico door de zorgverzekering in rekening wordt gebracht hanteert de verzekering een eigen tarief, dit kan iets afwijken van bovenstaande.

Is een verwijsbrief nodig?

De praktijk is direct toegankelijk, waardoor een verwijsbrief niet meer nodig is. Een aantal zorgverzekeraars eisen toch een verwijzing van uw arts of specialist. De volgende zorgverzekeraars eisen een verwijsbrief: de Amersfoortse, BeterDichtbij, CZ, CZDirect, Delta Lloyd, De Friesland, Kiemer en Ohra.