Extra groente door een heerlijke soep!

Volwassenen krijgen het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Als er één makkelijke manier is om extra groenten binnen te krijgen, dan is het wel door vaker soep te eten. Wen jezelf daarom aan om regelmatig soep te eten, bijvoorbeeld bij de lunch, als tussendoortje of bij de warme maaltijd.
Receptuur tomatensoep
Ingrediënten
- 2-3 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels traditionele olijfolie
- 1,5-2 kg rijpe tomaten
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 15 g verse basilicum (of 2 theelepels gedroogde basilicum)
- 200 ml water
- 2 bouillonblokje
- Snipper de ui in super kleine stukjes en de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook op laag vuur tot ze er glazig uitzien
- Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee.
- Voeg de paprikapoeder en oregano toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
- Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.